Sunday, April 19, 2015

ОДИНОЧКА

Pogledao sam ruski televizijski film ОДИНОЧКА Sergeja Šćerbina. Reč je o akcionom trileru o bivšem agentu FSB koji odlazi u zatvor kako bi dobio adekvatnu “legendu” i ubacio se u opasnu kriminalnu grupu, međutim u toku robije biva “zaboravljen” od starešina i sa robije izlazi kada je zadatak već obavljen. Po izlasku iz zatvora, agent pokupava da utvrdi šta se desilo a policajac čija je žena stradala u zločinu koji je poslužio kao razloga da ovaj ode u zatvor pokušava da ga nađe i da se osveti.

Šćerbin ga je snimio na ljutoj elektronici i ovaj TV film iz 2010. godine dosta podseća na Matičevićev 1 NA 1, ne samo po fakturi slike već i po žanrovskoj svedenosti priče. Danila Kozlovski je naravno idealan za rolu FSBovca koj je zaboravljen i ostavljen da trune u zatvoru, a sada izlazi i hladnokrvno pokušava da shvati šta mu se desilo.

Šćerbin je prilično tanak u “mirnijim” scenama ali TV film itekako oživi u akcionim situacijama koje deluju kao da su ono što je zapravo zanimalo ovog reditelja.

ОДИНОЧКА је televizijski film ali njen smisao je da bude odgovor rutinskom američkom DTVu i u tom pogledu apsolutno funkcioniše.

No comments:

Post a Comment