Friday, April 24, 2015

SKIN TRADE

Pogledao sam SKIN TRADE Ekachai Uekrnogthama, i nažalost film u kome se susreću akcioni kapaciteti Dolpha Lundgrena, Michael Jai Whitea i Tony Jaa, plus sposobnost veterana Rona Perlmana i Petera Wellera da došmiraju u fazi izlaganja zapleta, dao je jako skromne rezultate. Priča je rudimentarna i uključuje ovu trojku u borbu sa srpskim trgovcima ljudima koji operišu u tradicionalno Serb-friendly ambijentu Dalekog Istoka. Doduše, ne možemo da se žalimo, Ron Perman igra glavnog srpskog kriminalca, dakle dodeljena nam je zaista opasna njuška, međutim ubrzo u svemu ovome mlaka režija, mlaka borba, mlaka tenzija i sve mlako razblažuje potencijalno visokooktansku mešavinu.

Dobili smo tuču Dolpha Lundgrena i Tony Jaa ali ono što smo videli je jako loše sklopljeno, niti je Jaa uspeo da se izbori za prostor i da pokaže šta zna, niti je Lundgren više u snazi da se sa nekim iole uverljivo pobije. Ono što je bio osnovni Lundgrenov adut to je silina njegovog simuliranog udarca, i toga ima još pomalo ali naprosto ovom starcu se više ne veruje.

Zatim, imamo tuču u kojoj se Tony Jaa odmerava sa Michael Jai Whiteom. Tu su stvari nešto bolje. Naime, Michael Jai White je talentovan za borilačke veštine i u ovoj sceni uspeva da parira Tonyju, ali sama zamisao nije nešto naročito efektna, tako da dueli ove trojice heroja ostaju krajnje osrednji.

Ekachai ne uspeva da nadoknadi slab nastup svojih zvezda nekim zahvatima drugih likova, i ovaj film je upečatljiv po prilično slabo sklopljenim akcionim sekvencama.

Nažalost, umesto akcione esktravagance koju su obećavala imena kao što je Tony Jaa pa donekle i Michael Jai White koji ima sve mane akcionog filma u pogledu klišetiziranih likova i istog takvog zapleta i nijedan adut ovog žanra.

Wellera i Perlmana u filmu ima malo pa ni njihov hammy acting nije došao do naročitog izražaja.

Čini mi se da tajlandska produkcija nikako ne uspeva da crossoveruje. Pinkaew se vratio podvijenog repa, i Tony Jaa uprkos tome što ove godine ima FURIOUS 7 ne može baš da bude zadovoljan svojim plasmanom na Zapadu. Zahvaljujući imenima, SKIN TRADE je dobio priliku na internacionalnom tržištu i nije pružio apsolutno ništa novo, osim možda nešto ambicioznije produkcije od onoga u čemu inače glume Dolph Lundgren i Michael Jai White. Međutim, dok njih dvojica još koliko-toliko i mogu da se podnesu u filmu koji nije senzacionalan u akcionom pogledu, Tony Jaa sigurno ne može. On deluje deplasirano i smešno ukoliko akcija nije vrhunska. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment