Tuesday, February 15, 2011

THEY ONLY KILL THEIR MASTERS

Pogledao sam THEY ONLY KILL THEIR MASTERS James Goldstonea, quirky krimić sa James Garnerom koji je izašao godinu dana pre početka emitovanja serije THE ROCKFORD FILES.

Scenario Lane Slatea i režija Jamesa Goldstonea doduše podsećaju na visoke televizijske standarde tog doba, i THEY ONLY KILL THIR MASTERS je murder mystery koji bi zasluživao rimejk danas, sa glumcem koji bi mogao pretendovati na mesto Garnerovog naslednika - nekim poput Firera ili Bruna.

THEY ONLY KILL THEIR MASTERS je priča o policajcu iz male varoši koji istražuje ubistvo trudne lezbejke za koje je glavni osumnjičeni jedan doberman. Međutim, policajac njuši da je reč o foul playu i da slučaj neće biti tako jednostavan.

Garner nosi film u ulozi varoškog policajca, i svojim magnetizmom uspeva da prevaziđe određene probleme u ritmu koji proističu iz Goldstoneovih set-pieceova sa epizodnim junacima varošana sa kojima se susreće glavni junak.

Srećom, glavni odnos, a to je romansa između policajca i veterinarske sestre u potpunosti funkcioniše, a film uspeva da bude napet u odgovarajućim situacijama, odnosno, postiže se svaki potreban efekat misterije.

Lane Slate unosi dosta svežih i provokativnih detalja u scenario na gotovo svakom koraku, stoga se u pojedinim deonicama čini da su detalji odneli prevagu nad celinom. Srećom takvih sasmodovoljnih, pre svega dijaloških, deonica nije previše.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment