Monday, May 9, 2016

THE HEART MACHINE

Pogledao THE HEART MACHINE Zahcaryja Wigona, u kome John Gallagher Jr i Kate Lyn Sheil igraju noseće uloge. Njih dvoje su protagonisti priče o paru koji pokušava da održi vezu na daljinu. Jednog dana, momak posumnja da mu devojka zapravo nije u Berlinu kako tvrdi već par blokova dalje u njegovom gradu. Kreće da je traži…

THE HEART MACHINE ovako prepričan zvuči kao zanimljivo promišljanje savremenih odnosa koji se odvijaju preko interneta, socijalnih mreža i sl. Nažalost sam film je više jedna mumblecore studija stanja, koja je povremeno vizuelno zanimljiva a povremeno na nivou studenstkog filma, sa scenarijem koji ponekad gradi neku dobru situaciju ali je veći deo vremena prilično bezveze.

Najveći adut su dva sjajna glumca u centru dešavanja. Nažalost, oni ne mogu da uzdignu materijal, štaviše oni svojim kvalitetom otkrivaju koliko je ovaj materijal ispod njihovog nivoa.

Gotovo da je neumesno ovaj film porediti sa PANAMOM Pavla Vučkovića jer je Vučkovićev film sigurno imao veći budžet ali je bolji i na svim drugim nivoima izraza. No, priličan je poraz za američki nezavisni film kada ga je čak i srpski film na istu ili sličnu temu pregazio.

THE HEART MACHINE se može izdržati do kraja samo zahvaljujući sjajnim glumcima i ponekoj dobro iskorišćenoj lokaciji. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment