Monday, May 16, 2016

KILL COMMAND

Pogledao sam KILL COMMAND Steve Gomeza, britanski niskobudžetni SF film, produkciju Nicka Lovea, koju je kritika nazvala cameronovskom, a to u nekom savremenijem ključu znači da je i blomkampovska.  Nažalost, Steve Gomez ne uspeva da u znatnijem delu nadoknadi budžetske nedostatke kroz kreativnost. Štaviše, film je niskobudžetni ali mu to ne smeta previše u domenu efekata, sem što Gomez naravno mora da “krije” neke od aduta, odnosno mora da malo slowburnuje pretnju. Ono u čemu je mogao biti veštiji jesu konflikti unutar ekipe vojnika iz budućnosti koji odlaze na poligon da likvidiraju borbene robote koji su se pobunili protiv ljudi.

Gomez je evidentno inspirisan ALIENSom, a samim tim i EDGE OF TOMORROW a dinamika u ekipi vojnika je bazirana na sumnjama prema junakinji koja je kiborg a treba da bude na strani ljudi. Dakle, sve što ovaj film pokazuje smo videli već negde u izvrsnim SF akcijama. Otud, on ni nema šansu da se lako provuče jer na svim nivoima poziva na nepovoljna poređenja.

Scenario je korektan a to u ovim okolnostima nije dovoljno da bi se film izvdvojio i dobio neki crossover potencijal.

Pa ipak, meni kao ljubitelju tog SF imaginarijuma, KILL COMMAND na kraju krajeva nudi prijatno gledalačko iskustvo. Uprkos tome što je u ovom filmu bukvalno sve moglo biti bolje, dovoljno je dobro da zadovolji fanove dok čekaju nešto iz ovog arsenala. 

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment