Friday, July 26, 2019

THE INTRUDER

THE INTRUDER Deona Taylora je home invasion film snimljen po scenariju Davida Lougheryja, pisca koji je doktorirao ove vrste trilera zatvorene situacije u svojim saradnjama sa Josephom Rubenom. Uostalom, jedan od njegovih svežijih radova bio je pretposlednji Rubenov film, izuzetan triler sa Michelle Monaghan PENTHOUSE NORTH.

THE INTRUDER ima “radsnu komponentu”, dvoje glavnih junaka u afromarikanci iz više srednje klase koji kupuju kućui bankrotiralog belog domaćina koji je sada na finansijskoj nizbrdici. Kako vreme prolazi, ispostavlja se da posle kupovine on baš i ne želi da im prepusti kuću i da je njegova patološka vezanost dosta jača nego što bi se dalo očekivati.

Rasna komponenta je izražena samo u tome da je negativac belac a glavni junaci afroamerikanci. Zapravo, govrovo i da nema nekih drugih razrada te razlike među njima. Štaviše, glavnu junakunju koju igra Meagan Good u jednom trenutku glavni negativac krene i da seksualno simpatiše.

Loughery je stari velemastor u ovoj vrsti filma, uostalom pisao je Quaida u Rubenovom seminal filmu DREAMSCAPE, meuđutin, Deon Taylor nije uspeo da iskopa previše iz njegovog rukopisa. THE INTRUDER ostaje negde u rutinskim okvirima, a to nije dovoljno, naročito u svetu koji je video US Jordana Peelea.

Stoga, THE INTRIUDER je rad za mali ekran, televiziju, i hardkor fanove žanra. Zanimljivo je da će Taylor i Loughery ponovo sarađivati. Iako ovo nije neki briljantan rad, čini se da je svima u ovoj ekipi srce bilo na pravoj strani.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment