Saturday, July 20, 2019

POINT BLANK

POINT BLANK Joe Lyncha je rimejk Cavayeovog LE BOUT PORTANT. Nažalost, ni Cavayeov film nije bio bog zna kakav a rimejk je poprilično slab ako imamo u vidu da je Lynch na raspolaganju imao solidan cast predvođen Antnony Mackiejem i Frank Grillom.

Nažalost, snimljen je sa surovo malim budžetom i po scenariju koji nije naročito inspirativan, a pošto ga Lynch gazi buddy pravcu, trebalo je da ima neki materijal za glumce. Nažalost, nema ga a Grillo nema ni neku harizmu.

Stoga, ovaj MCU sevdah reunion u glavnim ulogama nije uspeo da galvanizuje ovaj film.

Lynch je našao sebe u filmu MAYHEM i snimio jedan od energičnijih filmova godine. POINT BLANK ima naslov filma Johna Boormana koji ja partikularno ne volim, ali u redu, nije to sad bitno. Klasik je klasik. I senka tog moćnog naslova ostaje nad Lynchovim filmom koji je sve sem toga, inspirisanog, disciplinovanog, umetnički ambicioznog filma.

A POINT BLANK jeste bio sve to iako ga ja ne volim.

POINT BLANK Joe Lyncha ima neke elemente koji ga vraćaju na uzore iz sedamdesetih, ima neku jednostavnost u kadriranju koja ga smešta negde između 70s exploitationa i straight to VHS spohe. Ima i malo zanimljivog korišćenja drugog plana, ali sve to nije dovoljno da izdigne ovaj kratki film iznad utiska da Lynch nije uspeo da prevaziđe surova produkciona ograničenja, i surovu kreativnu limitiranost skripta.

Šteta.Nadao sam se da će posle MAYHEMa uspeti da napravi neki kontinuitet. Ovaj projekat to možda jeste bio na nivou vesti u trade paperu ali na ni papiru zapravo nije. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment