Friday, July 26, 2019

MIAMOR PERDIDO

Emilio Martinez Lazaro je reditelj koji je potpisao neke najznačajnije romantične komedije koje su učinile Danija Roviru zvezdom. MIAMOR PERDIDO je njihova nova saradnja, jedna izuzetno duhovita romantična komedija koja dodatnu dozu gegova dobija iz toga što su glavnu junaci koje igraju Dani Rovira i Michelle Jenner zapravo stand up komičar i neafirmisana pozorišna glumica.

Stoga, MIAMOR PERDIDO je duhovit ne samo kroz rad zapleta i kroz ispoljavamje karaktera već i kroz njihove profesije. Iako se čini da je možda to pumpanje količine humora znak nepoverenja u duhovitost same premise, čini mi se da je ona sama po sebi izuzetno uspela.

Rovira i Jennerova su odlični u glavnim ulogama. Ona je drugačija od Clare Lago u ranijim saradnjama Martinez Lazara i Rovire ali donosi nešto svoje i podjednako je efektna kao romatic lead.

Emilio Martinez Lazaro nije veliki vizuelni stilista, i ovo nije romantična komedija koja želi da kroz špansko izdanje potpuno izmeni lice žanra kao nedavni rad Mateo Gila, ali dinaična je i vizuelno duhovita.

Nažalost, kritika nije prihvatila film a nije ni publike, jednim delom jer je izašao u vreme dok je Rovira u SUPERLOPEZu punio španske bioskope. No, ljubitrlji španske romantične komedije u ovom naslovu definitivno imaju šta da vide.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment