Monday, February 19, 2024

LAND OF BAD

LAND OF BAD Williama Eubanka je uspeo da uđe u prvih deset na američkoj listi najgledanijih filmova u bioskopima iako je reč o poprilično kanonskom VOD radu. Verovatno je to bila neka ugovorna obaveza da film izađe u bioskope, ali na kraju se neka publika ipak pojavila. 

Ako imamo u vidu da su mnogi filmovi u tom aranžmanu kuće Highland sa njihovom distributerskom službom Avenue izašli, recimo i neki odlični kao MUZZLE, a da nisu ostavili neki trag, LAND OF BAD je svakako prošao bolje nego što zaslužuje.

William Eubank od početka radi neki zanimljiv niskobudžetni SF. Njegov studio film UNDERWATER po scenariju Briana Duffielda bio je zanimljiv ali ipak nedovoljno dobar, i to je bio studio picture kog je dočekao Covid. Uprkos Netflix bumpu tog filma kom je striming doneo novu dozu uspeha, Eubankov sledeći film LAND OF BAD je klasičan DTV.

I ovo je rehash naslova kao što je BAT21 gde vojnik na zemlji i kolega u vazduhu (odnosno operater drona u ovom slučaju) koordiniraju akciju od koje vojniku zavisi glava na vremenima.

U stodesetak minuta trajanja nažalost LAND OF BAD nema dovoljno materijala i ovu paralelnu radnju ne uspeva da pretvori u neki svoj adut, već više u izvor naivnosti. Operatera igra Russell Crow i uvek je zanimljivo videti ovu palu zvezdu i mitchumovskoj fazi, vojnika igra jedan od manje uspešne braće Hemswortj. Sastojci za kvalitetan B-ugođaj su tu, međutim Eubank nam pruža svoj najkonvencionalniji i daleko najmanje zanimljiv film do sada. LAND OF BAD ne liči na delo nekoga ko je tako žarko hteo da razbija konvencije u UNDERWATERu, a klišea ima toliko da bi bilo bolje da se ne hvali time kako je ceo scenario prepravio u saradnji sa pravim dron operaterima.

LAND OF BAD ima u sebi nešto linearnog, konvencionalnog ugođaja vojnog akcijaša sporadično, ali za dobar film potrebno je mnogo više.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment