Saturday, February 3, 2024

EL CUCO

Mar Targarona nastavlja sa svojim petljanjem po žanru, i u novom filmu EL CUCO, napipala je nešto zanimljivo, ali ponovo ima ideju koja se teško izvodi u celovečernjem film. Naprosto, ima delova koji su morali biti osmišljeniji, razrađeniji kako bi film popunio svojih 97 minuta krtine.

Premisa je jednostavna i Mar Targarona ide nekom linijom ROSEMARY'S BABY i GET OUT, sa pričom o mladom paru koji u home swapping aražmanu svoj stan u Barseloni poverava starom nemačkom bračnom paru a ovi njima luksuznu kuću, dva luksuzna auta, a kako se ispostavlja i čudnovatu kćer.

Vrlo brzo naslućujemo šta je osnovna zamisao zlih junaka, i tu Mar Targarona ne uspeva da nas jako zaintrigira pa nam je jedino zanimljivo da pratimo kako će teći spoznaja glavne junakinje. I onda kada do te spoznaje dođe film ubacuje u višu brzinu a postaje slasher, i ne ostaje u istom registru strave.

Međutim, sve ove mane na stranu. Kuća koju su Nemci dali mladim Kataloncima je toliko prijatna, da barem ni nama nije neprijatno da pratimo lepe ambijente, solidne kadrove i Belen Cuestu koja je tradicionalno na visokom nivou.

Ipak, ovaj film je previše derivativan da bi se održao na supstanci svoje ideje, i suviše lapidaran u pogledu tenzičnosti da bi je prevazišao izvedbom.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment