Thursday, December 11, 2008

HOW TO LOSE FRIENDS & ALIENATE PEOPLE

Pogledao sam HOW TO LOSE FRIENDS & ALIENATE PEOPLE Roberta B. Weidea.

Ne samo da je output Simona Pegga kada ne radi sa Edgar Wrightom, očekivano slabiji od nivoa koji su zajedno uspostavili nego mi se čini da je iznenađujuće bled čak i za neke prosečne standarde produkcija u kojima se Pegg kreće. Naime, neverovatno je da Pegg kada se već opredelio za žanr romantične komedije koji je generalno vrlo razvijen, naročito u Britaniji odakle on dolazi, mahom glumi u naslovima koji su ispod proseka čak i u okvirima žanra, dok u nekom širem kontekstu uopšte ni ne mogu da privuku pažnju.

HOW TO LOSE za razliku od RUN FATBOY RUN barem pokušava da bude solidna classy produkcija, ali to ne uspeva da ga izleči od toga da je suštinski potpuno besmislen i šupalj film. Ne samo da ne uspeva da prevaziđe konvencije romcoma što uporno pokušava, nego ne uspeva ni da ih dostigne.

Simon Pegg u svemu tome, uspeva da unese izvesnu harizmu i pokrene stvari, ali HOW TO LOSE je tipičan primer velikog talenta zarobljenog u projektu koji je daleko isod njegovih mogućnosti. U jednoj od kritika, Simona Pegga porede sa Dudley Mooreom, i da, kada se pogledaju projekti bez Wrighta, Pegg ima sličnu putanju sjajnog talenta u mediokritetskom materijalu.

HOW TO LOSE je gledljiv, ali svakako nije film na Peggovom nivou, niti je film koji mu je bio potreban u ovoj fazi.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment