Thursday, August 27, 2015

TIGER HOUSE

Pogledao sam TIGER HOUSE Thomasa Daleya, simpatičan mali michaelwinnerovski triler smešten u jednu kuću, sniman u Južnoj Africi. Kaya Scodelario igra nekada perspektivnu atletičarku, danas kasirku i devojku iz nižih klasa, u inkognito poseti svom momku čija je otmena porodica protiv njihove veze. Tokom noći u kuću upada grupa brutalnih pljačkaša koju predvodi prekaljeni kriminalac Dougray Scott a čijeg najbrutalnijeg saradnika igra perspektivni britanski mačo Ed Skrein. Pošto ne računaju na devojčino prisustvo, ona uspeva da se sakrije, a onda postepeno kreće da radi na tome da oslobodi porodicu.

Daleyev film se ne odmiče od klišea ali ih radi sa punim ubeđenjem i zato film funkcioniše. U nekoliko navrata Daley uspeva da stvori gotovo opipljiv suspense a Kaya Scodelario uspeva da ga prenese na ekran kao devoka u nevolji koja postepeno postaje nevolja za druge.

Daley i scenarista Simon Lewis u drugom planu fino plasiraju i klasnu dimenziju ove priče gde neuprljana pripadnica niže klase donosi spas grupi bogataša koje su gresi iz prošlosti počeli da sustižu.

Film je najvećim delom sniman u enterijeru i kao takav je prototip ekonomičnog klaustrofobičnog suspensera. 

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment