Tuesday, July 25, 2017

GHOST OF NEW ORLEANS

Pogledao sam GHOST OF NEW ORLEANS Predraga Antonijevića, film koji je pod naslovom LITTLE MURDER snimao još 2011. ali je zbpg sudskih sporova među producentima izašao tek 2017. godine. Reč je o trileru smeštenom u Nju Orleans u kome je ponovo prominentna uloga duha kao u njegovom prethodnom filmu BREAKING AT THE EDGE. 

Scenario su napisali Gerald Di Pego i Justin Di Pego. Gerald je prekaljeni veteran koji je napisao dosta bioskopskih i televizijskih naslova raznih žanrova. GHOST OF NEW ORLEANS je detektivski triler sa okultnim detaljima i pokušajem da tu priču izloži ne kroz složen zaplet već kroz karaktere. Upravo mešavina detektivsne istrage, okultnog prisustva i zavere iz podzemlja čini da film ima dosta veliki broj prominentnih likova, od kojih su neki kao glavni detektiv kog igra Josh Lucas, ili osumnjičeni kog igra Terrence Howard dosta zanimljivo postavljeni, dočim je Lake Bell nedovoljno iskorišćena a Cary Elwes pokušava da se nametno ulogom ljigavog kriminalca ali na kraju samo pravi karikaturu.

Antonijevićev film deluje malo ispušteno u postpdoukciji, pre svega u domenu tona koji odiše površnošću B-produkcije, ali i u pogledu kolor korekcije. Ipak, sama režija deluje kao nešto što nije tipičan DTV i svakako pokazuje neku veću ambiciju, ako ne bioskopsku per se a onda barem sa namerom da se plasira na televizije.

Ripper sekvence i obračuni su energični, ali “uopštenost” pristupa na nivou žanra koja je vidljiva kroz uvođenja nekoliko različitih temeljnih koncepcija, upravo čini ovaj materijal idealnim za televiziju.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment