Tuesday, October 27, 2015

PRESSURE

Pogledao sam PRESSURE Rona Scalpelloa, britanski survival triler pod vodom, o grupi ronilaca-varilaca koji se spuštaju ronilačkim zvonom na dno mora, i tokom rada dožive da im brod sa kog su se spustili potone u oluji. Kreću pokušaji da se spasu, da prevaziđu razne prepreke, sukobi među unesrećenima ali i lagano gubljenje razuma od nedostatka kiseonika. 

Scalpello je uspeo da u većem delu zadataka uradi sve što treba, ali na kraju ipak pravi nekoliko grešaka. Dok su halucinacije uzrokovane nedostatkom kiseonika dobro rešenje, flešbekovi koje ima lik Danny Hustona su potpuni višak i pokazuju nesigurnost reditelja u vlastiti koncept junaka na dnu mora, upućenih jedni na druge. Ti flešbekovi u eksterijeru nimalo ne osvežavaju film i umanjuju efekat dosta dobre tenzije koju je Scalpello stvorio sa vrlo malim ali dobro upotrebljenim sredstvima.

Matthew Goode a naročito Danny Huston daju svemu potrebni zvezdani napon, i gluma je u principu dobra, što ukupno uzev čini PRESSURE vrlo solidnim repertoarskim ostvarenjem koje danas teško može naći u bioskopima ali svakako ima odličnu budućnost na malim ekranima.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment