Thursday, December 29, 2011

LUCKY

Pogledao sam LUCKY, film u kome su se skupili naslednici poznatih holivudskih kuća, reditelj Gil Cates Jr. i glumac Colin Hanks. LUCKY je indie komedija o serijskom ubici koji dobija 36 miliona dolara na Lotou i uspeva da se oženi svojom ljubavlju iz detinjstva koja je u suštini bila razlog njegovog silaska sa uma i brojnih ubistava koja je počinio. Međutim, to mu ne pomaže da se vrati u red, supruga otkriva njegovu tajnu i postavlja se pitanje da li će golddiggerka u njoj prevladati normalnu osobu...

LUCKY je dosta drugačiji film nego što sam očekivao pre svega zbog toga što u jednom trenutku supruga koju igra Ari Graynor postaje glavni junak a ubica odlazi u senku. Ta promena fokusa je jedan od osnovnih problema filma, naime na nivou vođenja priče Cates dosta luta i na kraju nije baš jasno ni o čemu je ovaj film, ni kos su glavni junaci ni kakav bi odnos ptrebalo da imamo prema njima.

Danny De Vito je u svoje vreme režirao sjajne filmove ovog tipa, crne komedije bez izrazitih pozitivaca, sa junacima koji imaju razne stepene patologije, ali Cates nije majstor tog profila i od De Vita jedino uspeva da preuzme vizuelnu artikulisanost. Otud je LUCKY jedino prijatno iznenađenje što je glossier od indie radova na ovu temu, po svemu drugom je slabiji od onoga što je mogao da bude.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment