Tuesday, March 23, 2004

THE GATHERING

gledao sam film koji cekam vec dve godine. rec je o Brian Gilbertovom filmu THE GATHERING. Brian Gilbert ima vrlo zanimljivu filmografiju van zanra. snimio je filmove poput WILDE i TOM & VIV, koji su klasicni kostimirani engleski primeri dobro uradjene kaligrafske kinematografije. ponadao sam se da bi Brian Gilbert mogao biti novi Bernard Rose.

naravno, sa izostankom ozbiljne bioskopske premijere, ta ocekivanja su opadala, ili su se barem usmeravala sa kvaliteta na harizmu Christine Ricci. na svu srecu, film mi je bio vrlo prijatan. ne cudi me zasto se nije nasao u bioskopu. naprosto film nije opterecen svim vanfilmskim teretima i referencama koje bi ga ucinile major bioskopskim flickom. niti je rimejk, niti je sequel, niti je slican nekom veliko hitu.

THE GATHERING je najslicniji programmerima iz vremena Hammer stduija. stavise, verovatno su Hammer filmovi najvise uticali na THE GATHERING.

mislim da bi THE GATHERING morao da se nadje na jelovniku ljubitelja zanra. sto se ostalih tice, plasim se da bi ih mogao umoriti narativni konzervativizam Brian Gilberta.

i Christina Ricci rula!

No comments:

Post a Comment