Saturday, August 29, 2020

ORIGENES SECRETOS

ORIGENES SECRETOS Davida Galana Galinda je Filmaxova produkcija koja je završila na Netflixu. Netflix je nekoliko sedmica ranije imao film PROJECT POWER u kom je prikazao jednu od priča o “superherojima” u “stvarnom svetu”, i to si Schulman i Joost superiorno napravili.

Galindo je snimio film po svom romanu koji je žanrovski jako teško odrediti, da li je ovo komedija, ili triler, ili neka mešavina ta dva. Međutim, film svakako nije smešan a nije ni napet. Štaviše veoma je ravan i rekao bih žanrovski krajnje ambivalentan.

Galindo čak nije nužno reditelj koji nešto ne ume da napravi, koliko je reditelj kome je žanrovska efektnost nekako izmakla, i rezultat je čudan.

Ovo je komedija skoro bez gegova i pokušava da se osloni na triler a ne nudi nikakvo uzbuženje. Galindo pokušava da to sve estetizuje, napravi nešto šareno i dinamično, ali film jedino relativno jak i ujednačen tempo koji rezultira jednoličnim ritomom.

Priča pragi serijsku ubicu koji pravi zločine kao origin priče poznatih superheroja i mladom policajcu koji mora da sarađuje sa geekom iz prodavnice stripova da bi to nekako rešio, i stvari idu najpredvidljivijm putem, snažno ukorenjene u Opštem mestu.

Sve to je jasko slabo iako je solidno u samoj fizičkoj realizaciji. Međutim, čak i ona iako solidna nije dovoljno dobra da pruži filmu neku vrednost. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment