Friday, April 1, 2016

TRES BODAS DE MAS

Pogledao sam TRES BODAS DE MAS Javiera Ruiz Caldere. Reč je o vizuelno energičnom romcomu, sa dosta sočnih grossout elemenata i u pogledu vizuelnosti ali i u dijalozima, o mladoj ženi koja posle raskida na venčanju prijatelja, dobija seriju poziva svojih bivših da ide na njihove svadbe. Kao prijatelj na tim svadbama prati je kolega sa posla i očekivano među njima kreće romansa.

Caldera je sasvim prirodno posle ovoga režirao akcionu komediju ANACLETO. Već u TRES BODAS DE MAS on pokazuje sklonost kao stripovskoj stilizaciji i cartoonish humoru na tragu Franka Tashlina i unosi dosta vizuelne ekspresije u svoj romcom.

TRES BODAS DE MAS vrca od crtaćkih i stripovskih detalja, od stilizacije junaka, do uglova snimanja u pojedinim scenama i tretmana ambijenata.

Otud, Caldera je ključni čovek za sva prevazilaženja romcom konvencija i kriterijuma koja se dešavaju u ovom filmu. Zahvaljujući ekspresivnosti njegove inscenacije, u potpunosti uspeva da se zabašuri suštinska nerazvijenost glavne ljubavne priče koju gledalac čita primarno kroz konvenciju žanra pa tak onda i kroz ono što se konkretno dobija na ekranu.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment