Wednesday, April 6, 2016

FOURTH MAN OUT

Pogledao sam FOURTH MAN OUT Andrewa Nackmana. Reč je o bromance komediji čiji je preokret da spada u žanr gay interest filmova. Međutim, zar nije sam bromance podžanr nabijen homoerotikom? Rekao bih da jeste, ali Nackman svemu tome prilazi kao da se prvi setio, i na jednom nivou imponuje njegovo puno ubeđenje.

Međutim, ako izuzmemo nešto ozbiljniji production value u odnosu na ostale filmove iz LGBT fetival circuita, ovo je ipak jedan dosta uobičajen deo njihove ponude. U tom smislu, FOURTH MAN OUT ne prilazi svojoj temi bez određenih mejnstrim pretenzija i ne sagledava sve iz jednostrane vizure homoseksualca. Međutim, to što se vrednosni sistem ne podrazumeva, ne znaći da FOURTH MAN OUT studiozno prilazi temi dinamike u muškom društvu u kome se jedan od drugova autovao. 

Nažalost, ne samo da film ne nudi produbljen pristup temi nego nije ni naročito duhovit i humor mahom spada u opšta mesta kojih bi se svaki manje kreativan strejt ortak setio, pa ni ne čudi što film ne daje neke ubedljivije uvide u svoje junake i temu.

Kritika je prilično toplo prihvatila ovaj film, verovatno zbog toga što ga je poredila sa ostatkom LGBT filmske ponude u odnosu na koju deluje kao ozbiljan mejsntrim. Međutim, u okvirima američkih indie kriterijuma, ovo zaista nije naročit nivo.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment