Friday, April 8, 2016

THE SCRIBBLER

Pogledao sam THE SCRIBBLER Johna Suitsa, niskobudžetni genrebending horor u kome je autor kroz ekranizaciju jedne grafičke novele pokušao da koketira sa art houseom. Suits je na ovom zadatku okupio solidnu ekipu, pre svih televizijsku zvezdu Katie Cassidy iz serije ARROW koja je pokazala da je izuzetno raspoložena za izazovnu rolu žene sa poremećajme podeljene ličnosti a u epizodama se pojavljuje upečatljive face poput Gine Gershon i Sashe Grey. 

Suitsov film nije ni pretendovao da bude uverljiv ili u potpunosti razumljiv, uostalom i govori o cepanju ličnosti gde je određeni stepen nejasnoće dobrodošao, rekao bih čak i neophodan, međutim u jednoj fazi Suits uprkos malom broju likova i suštinski kamernoj postavci uspeva da izgubi sve niti priče, tako da se film svodi na praćenje snalažljivog niskobudžetnog vizuelnog tour de forcea koji na kraju krajeva može više biti zanimljiv profesionalcima koje interesuje opipavanje pulsa na nezavisnoj žanrovskoj sceni.

Ipak, pstalim gledaocima, THE SCRIBBLER ne može ponuditi ni dubioznu satisfakciju nekakve weird estetike iz prostog razloga što je narativno više ispušten nego što je zapravo weird sam po sebi. 

John Suits svoja lutanja nije završio a THE SCRIBBLER je jedan od njegovih niskobudžetnih pokušaja u kojima je pokazao da ima potencijala koji treba kanalisati. Ipak, važno je naglasiti da je jedno od najupečatljivijih ispoljavanja tog potencijala svakako angažovanje Katie Cassidy koja je napravila odličan posao u naslovnoj ulozi.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment