Saturday, April 27, 2019

MERCY BLACK

MERCY BLACK Owena Egertona je Blumhouseov film pušten bez reklame na Netflix, kao još jedno od onih ostvarenja ove produktivne kuće koja naprosto ne dobace do bioskopskog statusa,

Ovo je priča o devojci koja posle petnaest godina biva puštena iz psihijatijske klinike zbog toga što je zaklala drugaricu kako bi prinela žrtvu nekakvom entitetu koji se ukazuje deci. Naravno, ispostavlja se da njen slučaj zapravo nije psihijatrijskog karaktera već da u tome nečega ima.

Egerton pravi film koji izgleda solidno, i dobro je glumljen, lokacije su zanimljive i ima nekakav inde vajb ali sve ukupno pati od jednog problema - strava i užas nisu preterano maštoviti i pošto nije strašan uvrzo postaje prilično dosadan i lišen dinamike.

Otud priča koja je relaitvno pravolinijska na kraju krajeva biva još slabije “prodata” publici nego što je mogla pošto poneki jump scare zapravo nije dovoljan da nadoknadi suštinsko odustvo major scareova. 

Ipak, ukupono uzev ovo je tehnički kompetentan film koji nije neprijatno gledati iako na kraju više ima smisla kao indie melodrama.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment