Tuesday, January 12, 2016

FBI OPERAZIONE BAALBECK

Pogledao sam FBI OPERAZIONE BAALBECK Huga Fregonesea i Marcella Gianninija. Marcello Ginannini je potpisan kao jedan od scenarista a kao reditelj je potpisan malim slovima ispod krupno ispisanog Huga Fregonesea. Ipak, potpisivanje ko-scenariste kao ko-reditelja sugeriše da je ovo bila problematična produkcija u kojoj Fregonese nije ostao na čelu ekipe do samog kraja realizacije.

Film tako i izgleda, kao produkcija koja je prošla kroz ozbiljne probleme, relativno pristojno slikan crno-beli pokušaj globtroterskog krimića koji nažalost ima probleme i na nivou vođenja priče i na nivou tretmana likova i rezultira filmom koji je istovremeno banalan i konfuzan, sa likovima čiji međusobni odnosi su istovremeno nejasni i klišetizirani, ako je tako nešto uopšte moguće.

Na mikroplanu se može osetiti rediteljski rukopis koji je znalački ali na nivou celine nema nijednog Fregoneseovog aduta, pa ni ne čudi da se FBI OPERAZIONE BAALBECK ni ne pominje u njegovim pojedinim filmografijama.

Ovo je tipičan primer krize u koju je Fregonese paradoksalno zapao kada je napustio Holivud u želji da pređe iz B u A produkciju a završio je mahom radeći euro-trash.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment