Friday, October 16, 2015

THE TRANSPORTER REFUELED

Pogledao sam THE TRANSPORTER REFUELED Camille Delamarrea. To je pokušaj da se bez Jasona Stathama rebootuje serijal i da ga nasledi Ed Skrein doduše uz svesrdnu asistenciju Ray Stevensona koji očigledno više ne pretenduje da i sam bude leading man. Zamisao je dobra ali slaba tačka je Ed Skrein koji je kao neka čudna mešavina Stathama i Nicholasa Houlta ali bez harizme i fizičke ubedljivosti. S druge strane, Stevenson je nedovoljno iskorišćen u filmu i deluje umorno, zarobljen je u seriji pasažnih i statičnih scena i to je šteta.

Scene akcije su korektne, verovatno bolje nego u trećem delu, međutim sve ostalo je bitno slabije. Ipak, ako izuzmemo Stathama, i ako izuzmemo inspirisanu režiju kakva je dominirala drugim delom a umela je da bljesne i u prvom, rekao bih da REFUELED, isporučuje onaj minimum kompetencije koji se očekuje od Bessonove produkcije. Ipak, za razliku od prva dva filma koji su lansirali čitave holivudske karijere, pvaj će ostati prevashodno overseas fenomen.

Raša Bukvić igra glavnog negativca s tim što uloga tehnički nije toliko velika jer su protagonisti glavni nosioci događaja na ekranu i tek na kraju od dobija priliku za ozbiljniju konfrontaciju. Raša je apsolutno na nivou zadatka i bez problema bi mogao parirati i nekom harizmatičnijem akcionom staru. 

Umerenost box office rezultata pokazuje da će TRANSPORTER ako uopšte bude opstao mahom da se bazira na prihodima van SAD, sa akcentom na Kinu.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment