Friday, August 26, 2016

TAKE DOWN

Pogledao sam TAKE DOWN, povratnički film danas već zaboravljenog Jima Gillespieja koji je u jednom trenutku sredinom pred kraj devedesetih zagospodario blagajnama s filmom I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, i još povratničkiji film scenariste Alexandera Ignona koji je potpisao jedan od najboljih filmova devedesetih - RANSOM Rona Howarda. Za Ignona je još veća misterija gde je bio i šta je radio, ali evo njegovog novog realizovanog teksta koji, gle čuda govori o otmici bogataške dece, pa čak film ima i alternativni naslov BILLIONAIRE RANSOM.

Očigledno da Ignon bez pomoći Richarda Pricea nije baš neki pisac, kao što ni Jim Gillespie bez predloška Kevina Williamsona nije baš neki reditelj, pa ipak TAKE DOWN je loš na jedan začuđujući način. Naime, ova TOY SOLDIERS premisa u principu radi bez greške, osim kada su je se poduhvatila ova dvojica stručnjaka. Za početak u njihovoj aproprijaciji nema ničeg novog, ovo je spoj TOY SOLDIERSa i BOOT CAMPa u kome klišei na koje se priča oslanja ne uspevaju da zažive, tako da od prvog trenutka ne funkcioniše ni jedan konflikt koji autori postavljaju.

Kada se tome doda vrlo bleda gluma, mlaka akcija i sve u svemu krajnje bezvoljna realizacija (iako ovo nije nekakav projekat koji produkciono oskudeva) onda je rezultat zaista za zaobilaženje. Ova već potrošena premisa, zaslužila je bolje.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment