Thursday, August 11, 2016

HEIST

Scott Mann je pre nekih šest godina napravio ršum na akcionoj sceni sa izvanrednim i zapravo jniskobudžetnik akcijašem THE TOURNAMENT. Ovaj britanski reditelj uzeo je elemente koji su godinama marinirani u DTV kapacitetima i napravio izvanredan akcijaš paklenog tempa i inventivne inscenacije posle kog je delovalo da će napraviti i skok u bioskopske redove. To se nažalost nije desilo i šest godina kasnije isporučio je film HEIST. Taj film ima dosta jaku B-podelu, gostuje De Niro, igraju Jeffrey Dean Morgan, Gina Carano i Dave Bautista, solidno je inscenirano sve što treba, međutim to nije film koji dobacuje do TOURNAMENTa a naročito ne do bioskopskog kalibra.

Scott Mann je ponovo sve dosta solidno inscenirao, film je atraktivan, ali onoga u čemu je Mann najjači, a to je akcija, ovde ipak nema dovoljno. Okosnica nije akcija već tarantinovski heist krimić i u tom domenu ni scenario ni sam Mann nemaju šta puno da kažu.

Nažalost, HEIST nije bio pravi projekat za Mannov progres sa DTV scene. Uprkos tome što mi se čini da u krajnjem zbiru ovaj film neće bitno ugroziti njegovu poziciju, ipak na kraju krajeva predstavlja propuštenu priliku i stoji kao izgubljeno vreme.

Ako tome dodamo da se Gina Carano bije u samo jednoj i to vrlo kratkoj sceni, rekao bih da je HEIST bio gubitak vremena i za nju, ne samo za Manna.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment