Friday, August 26, 2016

MIKE AND DAVE NEED WEDDING DATES

Pogledao sam MIKE AND DAVE NEED WEDDING DATES Jakea Szymanskog. Ovaj film je pokazna vežba kako to jedna vrlo smešna komedija, i samim tim uspešan žanrovski produkt, može da se razlikuje po filmskim dometima od neke podjednako ili čak manje smešne komedije koja je usput i dobar film. U slučaju filma MIKE AND DAVE NEED WEDDING DATES duhovitosti ne manjka, glumci su inspirisani, sve funkcioniše besprekorno, ali priča oko koje se vicevi nižu naprosto ni u jednom trenutku zaista ne funkcioniše kao kod Todda Phillipsa, recimo, i MIKE AND DAVE NEED WEDDING DATES nikada ne uspeva da "odlepi" kao samostalna priča sa jasno profilisanim likovima. U slučaju ovog filma, paradigmatičan je tretman romantičnog okvira u kome se zapravo vicevi kreću oko nekog odnosa među likovima koji tek mehanički napreduje ali publici zapravo ta interakcija nikada ne postaje u potpunosti jasna.

Dok smeh traje, svi ovi detalji nisu preterano važni, ali je ovaj film svakako dobar za ogled o tome kako se razlikuju uspešne komedije od uspešnih komedija koje su uz to i dobri filmovi.

Adam Levine i Zac Efron iako su naslovni junaci na kraju ipak nisu uspeli da ispariraju Anni Kendrick i Aubrey Plazi koje su se lako nametnule kao najenergičniji likovi i potpuno preuzele protagonizam u filmu. Ipak, određena deficijentnost Levine i Efrona ne može se kriviti za odsustvo pravog romantičnog naboja tamo gde treba da ga bude. To je sve do reditelja Jakea Szymanskog koji potpisuje puno uspešnih televizijskih komedija ali mora još dosta da uči da bi se nametnuo i kao filmski reditelj.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment