Sunday, February 22, 2015

NEVER SAY GOODBYE

Pogledao sam NEVER SAY GOODBYE Jamesa V. Kerna, film koji su po priči grupe autora napisali I.A.L. Diamond i sam reditelj. Reč je o dinamičnoj i duhovitoj božićnoj komediji o razdvojenom paru koji ne može zajedno a teško im je razdvojeno i detetu koje želi da ih pomiri.

Film je dinamičan i duhovit ali nema previše Diamondovih uboda, verpvatno zato što se to ne bi ni uklapalo u široku ciljnu grupu. Ipak, ima sasvim dovoljno Diamondovih driblinga da izdigne ovaj film iznad nivoa “porodične” komedije ali da ga očuva u prijatnom božićom raspoloženju.

Ako imamo u vidu vrlo specifian razvrat u kome je ogrezao Errol Flynn, pomalo je apsurdno gledati ga kao čoveka koji ponovo želi da okupi svoju porodicu i to na molbu ćerkice kojoj ne može da odoli (sic!)  ali u krajnjoj liniji on je zaista jako dobar u glavnoj ulozi, i uspeva da se adaptira na nešto drugačiji žanr od onoga u čemu se proslavio.

James V. Kern režira sigurno, vešto vlada raznim vidovima komedije, od screwballa do slapsticka, i nudi dobru ekspresiju u crno-beloj tehnici.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment