Friday, March 17, 2023

SECTION 8

SECTION 8 Christiana Sesme je old school akcijaš plasiran na DTV tržište koji mi je veoma prijao. Ryan Kwanten je u više navrata, počev od BLUNT FORCE TRAUMAe, branio čast ovog formata, i ovog puta on snima jednu niskobudžetnu varijaciju na Petera Berga, igrajući veterana iz bliskoistočnih ratova koji posle ubistva svoje porodice i osvete protiv počinilaca, iz zatvora biva izvučen da radi za tajnu vladinu agenciju, upitan da li vlada uopšte shvata šta rade njegovi novi poslodavci.

Christian Sesma se kreće u prepoznatljivim okvirima vizuelnog žargona kakav nas je čekao kod Petera Berga pre svih, znači snima se sa više kamere, postoji povišeni realizam, blaga estetizacija, pojačan "realizam" ambijenata i kostima i sl.

Akcija je solidna,  a to više nije neka nova vest jer su DTV filmovi postali polje na kom stasavaju kaskaderi i specijalisti za scene borbe.

Međutim, Kwanten, Mickey Rourke, Dermot Mulroney i Dolph Lundgren daju stvarima jedan dodatni nivo i SECTION 8 ostaje veoma propulzivan, naročito kada se vragolijama pridoda i Scott Adkins u ulozi nezaustavljivog plaćenog ubice.

Ovo nije film neprekidne akcije, mada akcije ima dosta. Međutim, uspeva da bude dosta pristojan, i vizuelno i glumački u intermecima kada akcije nema.

Ovo je produkt napravljen za male pare, ali urađen je pošteno, čak i kada počne natpisom "MOSUL, AFGHANISTAN" koji sugeriše da je autore mrzelo da posete Wikipediju. Ipak, do kraja se ispostavi da pad na testu opšte kulture ne znači da ne umeju ono što je glavni zadatak.

* * * / * * * * 

No comments:

Post a Comment