Sunday, August 23, 2020

STEEL RAIN 2: SUMMIT

STEEL RAIN 2: SUMMIT Woo-seok Yanga je labavi nastavak prvog filma, mada u suštini ne mora se gledati tako, i ponovo je reč o klensijevskom trileru o korejskom poluostrvu, sa geopolitičkom zavrzlamom koju prave Kinezi i Japanci a korejske obe države napaćene uhvaćene su u sred.

Za razliku od prvog filma, STEEL RAIN 2 nije akcija, i u stvari najvećim delom to je kamerni triler u kom žvaću Angus Macfadyen u ulozi trampičnog američkog predsednika i mlađe korejske zvezde u ulogama južnokorejskog i severnokorejskog čelnika. Tako da, ko očekuje akciju, dobiću u finišu malo mediokritetske podmorničke akcije i nešto pucnjave.

Ta geopolitička priča nije preterano ubedljiva, klensijevska ali bez te realizacije, malo je to parodija na Trumpa, malo je to patriotska elegija o tome kako strane sile leče svoje komplekse i ispunjavaju svoje interese preko leđa korejskog naroda, malo je to BIG GAME sa severnokorejskim pučem, ali sve u svemu, to je bezveze.

Ni prvi film nije bio na visokom južnokorejskom nivou a ovaj je svakako na mnogo nižem. No, teško je odoleti ovakvoj postavci, čak i ako niste ljubitelj i poznavalac. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment