Sunday, August 23, 2020

ROGUE

MJ Bassett režirala je film ROGUE sa Megan Fox, DTV priču zanimljivog settinga o grupi private contractora koji odlaze u Afriku da spasu grupu otetih devojaka a onda upadaju u nevolju sa lokalnom bandom koja se pored trgovine ljudima bavi i uzgajanjem lavova radi kože itd.

Kada izbije obračun, lavovi beže iz kaveza i postaju ozbiljan protivnik za obe ekipe.

U vreme SOLOMON KANEa, Michael Bassett je bio muško, dakle reč je o toj osobi, i autorskoj ličnosti sa izvesnom reputacijom. U međuvremenu je MJ Bassett napravila karijeru u televizijskoj produkciji, pa se za ROGUE može reći na predstavlja očekivani napredak u produkcionom ili autorskom smislu.

Ovakve filmove retko viđamo, tokom šezdesetih ih je bilo više, ali danas kada ih je lakše snimati, ima ih manje, što je možda i dobro jer zveri se prave uz veliku pomoć CGI koji nažalost nije uvek na nivou JURASSIC PARK.

ROGUE je film koji ima dinamičnu ali ipak televizijsku realizaciju. Sve to liči na film, ali ne vezuje gledaoca, slabo drži pažnju, i to su neki X-faktori filmskog izraza koje je teško ostvariti. I Bassett u ovom filmu nažalost to ne uspeva.

Likovi su bledi, heroji ne uspevaju da se profilišu, ljudi i lavovi napadaju ali to je nekako mlako i sve u svemu ROGUE na kraju ostaje više zanimljiv nego dobar.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment