Thursday, March 5, 2015

GOLDEN RENDEZVOUS

Pogledao sam GOLDEN RENDEZVOUS Ashleya Lazarusa, južnoafričku produkciju snimljenu po romanu Alistaira MacLeana. Deo filma snimao je i Freddie Francis ali njegova intervencija nije bila dovoljno velika da bi dobio i potpis na špici pored Južnoafrikanca Lazarusa.

GOLDEN RENDEZVOUS je snimljen tri godine posle Lesterovog klasika JUGGERNAUT sa Richardom Harrisom u kome je on imao zadatak da razmontira bombu na brodu. Sada se našao u sličnoj situaciji samo što je Lazarus nekoliko klasa ispod njega, i ovo je jedan od onih filmova za koje ne možemo reći da su snimak pijanog Harrisa koji tumara kroz kadar, ali možemo pretpostaviti da je njegov raspusni način života imao znatnog uticaja na odluku da prihvati ulogu.

Tadašnja gospođa Harris Ann Turkel kao bogata naslednica, John Vernon kao negativac i Gordon Jackson kao Harrisov sidekick su jedini glumci iz relativno brojnog ansambla koji uspevaju da se malo ozbiljnije istaknu ali ni to nije dovoljno.

Sve u svemu, GOLDEN RENDEZVOUS bi danas bio potpuno zaboravljen da muzićka tema Jeffa Waynea nije zaživela kroz njegovu dalju karijeru.

No comments:

Post a Comment