Monday, March 2, 2015

LOVE AND LEARN

Pogledao sam LOVE AND LEARN Fredericka De Cordove po scenariju koji su napisali Eugene Conrad, Francis Swann i IAL Diamond na bazi komada Harryja Saubera. Iste godine kada je De Cordova snimio i film ALWAYS TOGETHER sa Robertom Huttonom, reditelj i glumac su se opet našli na zajedničkom zadatku. Hutton u ovom filmu odmenjuje Dennisa Millera u duetu sa Jackom Carsonom, u priči o dvojici pesmopisaca koji pokušavaju da prodaju svoje pesme i usput upadaju u vrlo složenu intrigu sa bogatom naslednicom.

Motiv velikog nasledstva koje inhibira glavnu junakinju vrlo je sličan filmu ALWAYS TOGETHER u kome Robert Hutton igra istu ulogu, a neki od motiva kao što je recimo odlazak iz velikog grada posle propasti na profesionalnom planu kasnije možemo prepoznati u Carsonovom filmu IT’S A GREAT FEELING.

Ponavljanje ovih motiva pokazuje da se u Warnerovoj B-produkciji pojedini uspešni modeli zapleta, likova i glumačkih podela često ponavljali.

Diamondov smisao za humor izuzetno dolazi do izražaja u ovom filmu i LOVE AND LEARN je vrlo duhovit a Hutton na vrlo dobar način odmenjuje Millera, čak i vrlo dobro funkcioniše sa Carsonom jer se u pogledu izgleda dosta razlikuju. Glumice koje igraju njihove “love intereste” su takođe u vrlo dobrom raspoloženju, a Janis Paige je uostalom i deo ovog Warnerovog stock companyja i prisutna je u produkcijama Alexa Gottlieba.

LOVE AND LEARN nosi sva obeležja Gottliebove produkcije iako zapravo nije njegovo delo, od samog žanrovskog okvira preko ilustracija na špici, do Diamondovog angažmana. 

* * * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment