Friday, September 2, 2022

THE BEGUILED

Sofia Coppola je snimila THE BEGUILED sasvim sigurno kao novu ekranizaciju romana a ne kao rimejk Siegelovog remek-dela. Thomas P. Cullinan je imao sreću sa Siegelom, a nešto manje sa Coppolom. Premda za ovaj film možemo reći da traći vrhunsku glumačku podelu gde Colin Farrell igra Eastwooda a ženske likove Nicole Kidman, Kirsten Dunst i Elle Fanning, i da je ravan, lišen dinamike, sa mnogo manje priče od Siegelovog, kritika ga je začuđujuće milostivo prihvatila. U tom pogledu, uprkos tome što se dve ekranizacije zaista ne mogu porediti po kvalitetu i dometima, Cullinan je dobio barem u formalnom smislu dva uvažena filma po svom romanu.

Naravno, ne možemo očekivati da Sofia Coppola snimi film kao Siegel, niti to treba da se očekuje, ali njen film je nažalost jedno veliko ništa i u njemu zapravo ni osnovni dramski konflikti ne uspevaju da zažive.

To je jedna svedena slikovnica sa sjajnim glumcima koji nemaju neku priliku da zaigraju, ali eto, vremena se menjaju, i to se danas isto računa kao zanimljiv i uzbudljiv film.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment