Saturday, September 3, 2022

AVA

AVA Tatea Taylora je neobično sveden i naivan akcioni triler o plaćenim ubicama, surovo zarobljen na opštim mestima, drugačiji od ostalih po tome što u njemu glume velike zvezde.

Jessica Chastain igra glavnu ulogu. Njenog zeta igra Common, dobrog šefa John Malkovich, zlog šefa Colin Farrell a u relativno inspirisanom metafilmskom kastingu majka je Geena Davis koja je odigrala glavnu ulogu u LONG KISS GOODNIGHT i bila ubica koja se okreće protiv svojih gazda.

Neko će se upitati šta je to privuklo ove glumce pa i samog Tatea koji nije sad neko ime, ali bio je u nekoj award-bait priči pre manje od deset godina, i pošto budžet deluje skromno, zaista je teško utvrditi.

Scenario je sveden, naivan, passe na svakom nivou, nema čak ni onu surovu svedenost kao recimo što je imao Soderberghov HAYWIRE, već je prosto oskudan, a sve što se u njemu desi je kliše.

Egzekucija je osrednja. Jeff Imada je bio zadužen za tuče i podseća nas da je on radio i BOURNE SUPREMACY ali ono što je tada bilo novo više nije, a ono što je tamo bilo dobro ovde nije postignuto.

Dakle, AVA je jedno letargično B-filmsko iskustvo u kom gledalac neuspešno traga šta je to privuklo sve ove ljude da se tu pojave ali odgovor je nemoguće naći jer odgovora nema.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment