Sunday, November 13, 2016

TRUE MEMOIRS OF AN INTERNATIONAL ASSASSIN

Pogledao sam TRUE MEMOIRS OF AN INTERNATIONAL ASSASSIN Jeffa Wadlowa, Netflixovu produkciju sa Kevinom Jamesom u glavnoj ulozi. Nažalost, od Wadlowa sam očekivao da će posle KICK-ASS 2 nastaviti da "napreduje", a tako je i delovalo kada mu je dodeljena režija X-MEN spin-offa i ASSASSIN'S BODYGUARDa sa Ryanom Reynoldsom, svežim posle uspeha DEADPOOLa. Nažalost, ono što se desilo jeste da je spin-off odložen a Reynoldsov film dat Patricku Hughesa.

TRUE MEMOIRS nažalost nije film kojim Wadlow može da ostvari progres. Čak naprotiv, ako izuzmemo CRY_WOLF, ovo je njegov daleko najmanje zanimljiv film. Reč je o akcionoj komediji koja parafrazira De Brocin LE MAGNIFIĐUE, sa Kevinom Jamesom kao pulp piscem u pokušaju, koji posle slučajne omaške kada mu knjigu prebace sa fiction police u non-fiction, mora da se snalazi u situacijama svojstvenim njegovom pulp heroju.

Scenario su pisali Jeff Morris kao autor priče i Jeff Wadlow i nažalost u njemu nema te komične iskre koja bi pokrenula stvari. Ako je za utehu, film je pročišćen od neuspešnih gegova, ali to ne olakšava činjenicu da nije smešan. Ovako bez pravih gegova deluje kao "neozbiljno shvaćen", hendikepirani akcijaš. Ako tome dodamo da je ovaj film vidno spreman za streaming i da uprkos nespornoj Wadlowljevoj veštini, on nema polish karakterističan za bioskopski film, jasno je da ovo sve smrdi na ćorsokak u rediteljevom opusu. Netflix ima prestige filmove, i verujem da će Ayerov BRIGHT na svakom nivou biti event movie, ali TRUE MEMOIRS nije ništa drugo do eufemizam za DTV rad.

Wadlow i prilično požrtvovani James barem uspevaju da naprave ovaj film prilično dinamičnim, i kroz opšta mesta prolazi relativno brzo. Međutim, delikatni balans između akcije i komedije nije napravljen. Ipak, ako gledamo stilski, film je svakako više koncipiran kao komedija tako da Wadlowu nije uspela da se otme neka impoznatna akciona scena. Akcija ostaje korektna ali pošto nije u centru filmskog izraza zadržava određenu "sporednost" u pogledu pristupa i efekta.

Voleo bih da se Wadlow izvuče iz ove pozicije, ali čini mi se da ga ovakvi projekti postepeno udaljavaju od onoga što bi zaista u potpunosti iskoristilo njegove veštine.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment