Sunday, May 10, 2015

MAGGIE

Pogledao sam MAGGIE Henryja Hobsona, film koji je pristojno tehnički realizovan ali ne samo da nije dobar već odiše jednim specifičnim tipom besmisla. MAGGIE je film o nekoj infekciji koja podseća na zombi epidemiju, ali je po žanru melodrama, i to bi bilo u redu da osnovna tema filma nije zapravo priča o ljudima koji su neizlečivo bolesni i da on po većini simptoma i ne izgleda baš kao takav film. Ako je Hobson želeo da izbegne weepie momenat filmova o neizlečivo bolesnim ljudima i ako je to želeo da postigne kroz uvođenje zombi virusa, nije mi jasno zašto je u svim ostalim aspektima zadžao tu strukturu filma o smrtonosnoj bolesti?

Kada se tome doda Arnold Schwarzenegger kao glavni glumac, onda ni ta melodrama zapravo ne funkcioniše. Ne samo zato što se Arnold po mnogim elementima izdvaja, a izdvaja se i ne uklapa u pastoralnu melodramu, već i zato što se ne može pobeći od utiska da je reč o stunt castingu.

MAGGIE nije film od kog će Arnold imati koristi, niti će on mnogo pomoći Hobsonu osim kao bizaran detalj po kome će ovaj film lansirati pred publiku, ali ga isto tako i opteretiti pred njom. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment