Tuesday, May 5, 2015

BARELY LETHAL

Izlazak KINGSMANa je definitivno gurnuo novi film Kylea Newmana BARELY LETHAL izvan okvira neke široke bioskopske distribucije. Teško je u istoj godini ponuditi jedan tako superioran i jedan ovako tanak produkt na temu inicijacije tinejdžera u svet špijuna, u istom bioskopskom formatu. Kyle Newman je u ulogama tinejdžera okupio Hailee Steinfeld i Thomasa Manna, dvoje mladih glumaca koji su se poslednjih godina istakli kvalitetom, ulogu mentora dobio je Samuel L. Jackson (još jedna kopča sa KINGSMANom) a negativca Jessica Alba. Nažalost, scenario je prilično nemaštovit i bavi se već trođenom premisom kako je čak i za treniranog operativca srednja škola prekomplikovano bojno polje, i ima tek nekoliko duhovitih situacija. Kada tome dodamo krajnje nemaštovitu i u pogrešnom pogledu svedenu režiju Kylea Newmana, dobijamo film koji je po svojoj egzekuciji jako blizu naslova od pre skoro tri decenije kada je ovaj podžanr bio aktuelan, ali je slabiji i od GOTCHA i od IF LOOKS COULD KILL.

Hailee Steinfeld je raspoložena da izvuče maksimum iz glavne uloge u potencijalnoj franšizi ali zaista nema adekvatan materijal.

Kyle Newman nije imao budžet uporediv sa KINGSMANom i to je jasno. Međutim, ključni problem je to što u ovoj žanrovskoj mešavini on nije umeo da se opredeli koji će žanr više istaći špijunsku akciju ili omladinski film, i na kraju nije postigao ništa osim podnošljivog materijala za popodnevni gledanje na televiziji. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment