Saturday, April 18, 2015

VAMPIRE ACADEMY

Daniel Waters je jedan od mojih najdražih scenarista. Tim pre mi je žao što je njegov pokušaj kambeka u mejnstrim, adaptacija young adult bestselera VAMPIRE ACADEMY Richelle Mead, u režiji njegovog brata Marka Watersa. Nije scenario jedini problem ovog zbrzanog i u narativnom pogledu apsolutn nepreglednog filma. Mark Waters je ključni problem. U pokušaju da ubrza naraciju kako bi zabašurio brojna opšta mesta, i da iskomunicira sa gledalištem koje nema puno strpljenja, napravio je film čiji je ritam potpuno nepodnošljiv i u kome se klišei čak ni ne razvijaju, oni se naprosto gomilaju bez ikakvog efekta.

Jedina lepa stvar koja se može reži o ovom filmu jeste da je barem za razliku od tipičnih young adult filmova koji su obično urađeni kao decentne akademske slikovnice bazirane na knjizi ovaj barem ima nekakav rediteljski postupak, koliko god da je poguban, a ima i pokušaj nekakve screwball stilizacije.

U glumačkoj podeli ima nekoliko sjajnih ali slabo iskorišćenih rešenja kao što je recimo Cameron Monaghan ali sve u svemu ovo je film koji je toliko loš da nije napravio biznis čak ni na bazi popularne knjige po kojoj je snimljen. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment