Friday, July 4, 2014

BLENDED

Pogledao sam BLENDED Franka Coracija, novo uparivanje Adama Sandlera i Drew Barrymore. Prethodna dva su bila sjajna i komercijalno uspešna a 50 FIRST DATES je umnogome transcendirao formulu Sandlerovog tipičnog filma i izdvojo se kao jedan od upečatljivijih romcoma godine.

BLENDED označava tranziciju ovih glumaca iz rola zaljubljenih mladih ljudi na pragu srednje dobi u uloge roditelja. Sandler već neko vreme vrši tu tranziciju dočim Drew Barrymore podslednjih godina ima upadljivo uzbudljiviju karijeru od njega jer uspešno crossoveruje i u režiju itd.

Nažalost, BLENDED je skoro-pa-trainwreck sa dve harizmatične zvezde u svom centru koji ima sve predispozicije da bude potpuna katastrofa ali to nije zahvaljujući njihovom šarmu. Ruku na srce, BLENDED nikada ne zalazi na pot-filmski teren GROWN UPSa, i želi da koliko-toliko funkcioniše kao film a ne kao zbir skečeva, ali je naprosto nemaštovit, osim u fazama kada Sandler i Drew preuzmu inicijativu.

Pošto je film prilično plot-heavy, nema puno instanci u kojima Sandler i Drew mogu da se opuste. Kao i kič-letovanje u Africi na koje odlaze junaci tako i ceo film nudi niz manje ili više besmislenih zamajavanja za gledaoce.

BLENDED ipak na kraju zahvaljujući zvezdama i dobrim namerama ne uspeva da se kvalifikuje u rang upečatljivo loših Sandlerovih radova. Ali, svakako razbija auru nepogrešivosti na ekranu koju su Drew i on izgradili.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment