Wednesday, December 7, 2016

SLASH

Pogledao sam SLASH Clay Liforda. Liford se već godinama kreće marginom indie scene sa raznim žanrovskim projektima koje realizuje u microbudget uslovima. SLASH je u tom smislu izuzetak jer je reč o indie filmu sa malim budžetom ali ipak nije microbudget projekat. Ovih dana vrlo aktuelna Hannah Marks koja je ostvarila zapaženu ulogu u američkog televizijskoj ekranizaciji DIRK GENTLYja igra glavnu žensku ulogu u ovoj priči o srednjoškolcima koji uprkos tome što su maloletni pišu erotski fan fiction za jedan fanfic sajt. Uprkos neodobravanju okoline oni u tome istrajavaju, zbližavaju se ali se otvara pitanje koja je priroda njihovog odnosa zbog konfuzije u pogledu seksualnih identiteta.

Lifordov film izbegava da se svede na tipičnu boy meets girl priču sa tipičnim character arcom a osnovni način tog izbegavanja jeste upravo ta konfuzija seksualnih identiteta. Naime, glavni junak isprva misli da je gej ali posle nije toliko siguran jer se zaljubljuje u devojku. Međutim, Liford se na kraju zaigra sa ovom temom pa izbegavajući odgovor pretvara sam film u jednu konfuznu stvar u kojoj ljudi ne znaju šta hoće, ali na jedan pogrešan način.

Lifordov film ima dosta jako dobrih momenata ali na kraju, moramo priznati da ima i neke koji ostaju nerazrađeni idejno, ali i u realizaciji, pa utisak na kraju mora biti polovičan iako je film imao potencijala da bude sasvim pristojna indie coming of age priča. Liford hje potrošio puno energije bežeći od klišea da bi nam na kraju pružio film kome su klišei mogli dosta pomoći.

* * 1/2  / * * * *

No comments:

Post a Comment