Tuesday, October 25, 2016

THE VIRGINITY HIT

Pogledao sam THE VIRGINITY HIT Andrewa Gurlanda i Hucka Botkoa, film koji je na određeni način anticipirao PROJECT X Nime Nozurizadeha. THE VIRGINITY HIT nije ni blizu tako snažan i ekspresivan kao PROJECT X, produkciono čedo Todda Phillipsa, Gurlandovog saigrača na filmu FRAT HOUSE ali to ne znači da ga treba otpisati. Snimljen sličnom tehnikom kao i MAIL ORDER WIFE, THE VIRGINITY HIT nosi sličan duh tinejdžerskog nestašluka i potrebe da se prave pizdarije, s tim što ima nešto razuđeniji high concept. THE VIRGINITY HIT je koncipiran kao lažni dokumentarac, ovog puta film snima klinac koji je avanture svog društva pretvorio u YouTube senzaciju, kako kroz neprestano snimanje tako i kroz korišćenje home moviesa kao ready madea. Glavni junak je dečak u centru pažnje "autora", njegovog druga i vršnjaka, a problem glavnog junaka je želja da izgubi nevinost koja ga je u međuvremenu učinila YouTube senzacijom.

THE VIRGINITY HIT pratio glavnog junaka u njegovim pokušajima koji ga naravno uvode u razne komične zgode, ali sve to uokviruje i melodrama koja je postavljena kao verovatno jedini moralni kompas koji publika u ovom filmu može da prepozna. I to je jedan od kvaliteta filma pošto uspeva da zarobi svu haotičnost misli i nezajažljivost tinejdžera koji su raspušteniji nego drugi jer svoj YouTube kanal vide kao životnu misiju koja sve opravdava.

Nima Nourizadeh je uzeo sličnu premisu, zategao je, smestio u jednu noć i doneo sva svoja iskustva iz snimanja muzičkih klipova u reklama kako bi stvorio simfoniju tinejdžerskog haosa. Gurland i Botko nemaju tako wagnerijanske namere na nivou vizuelnosti ali u odnosu na likove, namere su im slične, i približno uspešne. za razliku od PROJECT Xa koji unutar jedne noći gomila prepreke i nevolje za junake, THE VIRGINITY HIT uživa u raspoređivanju njihove agonije na duži vremenski period, i dok je PROJECT X vezan za jednu lokaciju, THE VIRGINITY HIT ima elemente road movieja.

Matt Bennet je izvanredan kao istoimeni junak, a slično PROJECT Xu, klinci imaju ista imena kao glumci koji ih igraju.

Uprkos tome što je producent filma bila Will Ferrellova tvrtka Gary Sanchez, THE VIRGINITY HIT je propao u bioskopima, nije zabeležio ništa značajno ali posle gledanja ovog filma, mislim da cela mistifikacija koju je pravio Warner oko PROJECT Xa dve godine kasnije nije bila neophodna.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment