Sunday, October 2, 2016

ANTIGANG

Benjamin Rocher je reditelj čiji opus ne bih pratio posle prva dva zombi filma koji nisu uspeli da dobace do nekog velikog dometa. Ipak, vest da će možda raditi sa Melom na svom sledećem filmu podstakla me je da pogledam ANTIGANG, njegov policijski akcijaš sa Jean Renoom u glavnoj ulozi.

Jean Reno je apsolutno indisponiran a kako i da ne bude kada je ANTIGANG, za početak rimejk engleskog filma SWEENEY kojije pak rimejk poznate televizijske serije. Zašto bi se neko zakačio za ovaj rimejk koji potpisuju John Hodge i Nick Love teško mogu da objasnim. Em je bio rimejk serije, em je reč o više nego rutinskom policijskom filmu o kome nemam da kažem ništa lepo, niti ga se naročito dobro sećam. U svakom slučaju, Nick Love je barem Nick Love, pa kod njega i nešto što je rutinski i predvidivo dobija neki njegov pečat, a ovde toga nema.

ANTIGANG je mogao napisati bilo ko, a tako film i deluje, kao da ga je bilo ko i napravio. Rocher potpuno gubi kontrolu u dramskim scenama i one, uprkos tome što su nominalno dinamične, neprekidno gube pažnju gledalaca. Akcioni set-pieceovi su podnošljivi, jedan je nešto nadahnutiji a to je duga pucnjava i potera kao rip-off Mannovog HEATa.

Za razliku od Richeta koji je bio rasni autor, Rocher je evidentno minorni zanatlija. Dakle, Gibsonmovo usmeravanje će mu biti preko potrebno.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment