Tuesday, February 25, 2020

LATE NIGHT

Pogledao sam LATE NIGHT Nishe Ganatre po scenariju Mindy Kaling i to je jedan onako dosta mediokritetski film koji bi se najpre mogao definisati kao romcom mada je u stvari chick flick mada je u stvari neka kao zaslađena i razblažena priča o emancipaciji, mada je to u stvari sve jedno veliko ništa.

Emma Thompson igra ostarelu late night zvezdu koja je već godinama van mode, van tokova, i potpuno izolovana od publike i duha vremena zbog svog blaziranog humora. Mindy Kaling igra mladu komičarku koja napušta posao u nekom hemijskom postrojenju i dolazi da se pridruži njenoj scenarističkoj ekipi.

Očekivano, nova scenaristkinja pomaže komičarki da se popravi i kao čovek i kao televizijska zvezda. Nažalost, DATE NIGHT je istovremeno jako kalkulantski i formalno nevešt da bi ovako ljigavu premisu uspeo da savlada i plasira na dostojanstven način.

S druge strane, čini se da ovo obilje motiva koje se često javlja kod autora koji imaju puno ubeđenje u svoju ideju ovde zapravo čak i nije realizovano sa punim ubeđenje. Tim gore po brojne motive, rekao bih.

DATE NIGHT je gnjecav promašaj u kome Mindy Kaling pokazuje da nije dorasla za film a Emma Thompson daje jednu manirističku rolu u kojoj vrti jedno te isto što bi glumica njenog kalibra i ovako i onako mogla da radi na autopilotu.

Konačno, i sam late night show setting je istrošen u brojnim serijama pa čak ni to nije preterano zanimljivo. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment