Thursday, October 5, 2023

HAUNTED MANSION

HAUNTED MANSION će Justina Simiena sasvim sigurno uključiti u neki budući dokumentarni film o afroameričkim rediteljima horora jer je reč o jednom od onih upečatljivih promašaja koji s godinama postanu kultni baš zato što su tako pozamašni.

U ovom konkretnom slučaju, Disney je u proteklih dvadesetak godina pokušao da po drugi put izvede na film svoju atrakciju iz zabavnog parka. Prvi put sa Robom Minkoffom kao rediteljem i Eddiejem Murphyjem kao glavnim glumcem bio je to slab rutinski porodični film. U novoj verziji to je slab ali nikako rutinski već veoma izrađeno slab porodični film u kom Justin Simien radi sve samo ništa ne izvodi rutinski.

Scenario Katie Dippold rezultira jednom ležernom celinom sam predugim dijaloškim tenzijama, bez ozbiljnog zapleta, bez napetosti, bez strave čak i one namenjene desi, sa sjajnim glumcima koji prosto nemaju šta da pametno igraju i Simienovom jalovom pokušaju da bude Tim Burton a nije. On je nešto drugo, ali nažalost to što on nije jeste ipak nije za decu.

Ljudski je oprobati se u Disneyevom filmu po atrakciji iz zabavnog parka, ali prava je retkost uneti ovoliko "autorskog" u njegovu promašenost.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment