Friday, August 12, 2022

CHAVALAS

Carol Rodriguez Colas snimila je prvi star vehicle Vicky Luengo CHAVALAS, chick flick dramediju o mladoj fotografkinji koja posle neuspeha odlazi nazad u svoj rodni kvart u Barseloni, gde iznova kreće da provodi vreme sa drugaricama iz detinjstva, usput lažući svoju prijateljicu iz sveta umetnosti da je dobila izložbu u Stokholmu, računajući da se ova nikada neće obresti u njenom hudu.

Film je simpatičan, bez bilo kakve tenzije, hepiend je izvesno pred nama, Vicky Luengo pleni, ali film naprosto nije na nekom preterano visokom nivou, naročito jer je veoma lokalan i mislim da je sigurno nešto efektniji "meštanima" nego stranoj publici što pokazuje da je ona ipak još uvek percipirana pre kao lokalna nego kao internacionalna zvezda, uprkos impresivnim saradnjama sa Rodrigom Sorogoyenom.

Film je s druge strane grower, kako odmiče vreme od kako sam ga pogledao sve se više sećam dobrih scena iz njega nego što mi je bio zanimljiv tokom samog gledanja. Dakle, ovo je film sa potencijalom da ipak postigne i neki internacionalni crossover, ali kako nema neki upečatljiv rediteljski postupak ili festivalski uspeh, ne očekujem da će biti preveliki.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment