Wednesday, December 16, 2020

THE STAND IN

THE STAND IN Jamie Babbit, po scenariju Sama Baina je imao barem tri aduta koja su me jako privukla. Jamie Babbit ima hit and miss karijeru ali ima zanimljive filmove. Zatim tu je Drew Barrymore koja je sjajna glumica i pritom veoma zanimljiv autor nezavisno od toga. I konačno, tu je briljantni britanski scenarista Sam Bain koji je godinama bio neposredni saradnik Jesse Armstronga. Jesse je sada high flying scenarista SUCCESSIONa a Sam Bain pokušava da se snađe u Americi ali mu ne ide tako dobro.


CORPORATE ANIMALS je bio prilično grozan, a THE STAND IN nažalost nije mnogo bolji. Ako imamo u vidu reputaciju Drew Barrymore ovaj film je bolje bilo da se shelfuje i da se ne pokazuje javnosti jer je nepodnošljiv.


Prvo, ovo je komedija koja želi da ima i neke elemente melodrame, a ne funkcioniše ni jedno ni drugo. Kao satira savremenog Holivuda je šuplja, a što je najgore od svega, Drew igra dve uloge u ovom filmu i ne uspeva da podigne ovaj materijal a to je uspevala čak i u naslovima kao što je BLENDED.


Sam Bain pravi satiru Holivuda, i upkos tome što je tamo već neko vreme, reklo bi se da ju je postavio sa odnosom nekoga izvan Tinseltowna, i njegovi uvidi su šuplji, to su opšta mesta, a priča stand inu zvezde gross out komedija koja je prvo odmeni u rehabu a potom u životu, usput ispunjavajući svoje snove o poziciji isprazne holivudske zvezde


Jamie Babbitt se nije uopšte snašla sa materijalom a Sam Bain je napisao scenario u kom se trudio da junaci imaju što atipičnije reakcije na ono što im se dešava i na kraju je napravio celinu bez istinskog dramskog sukoba.


A kako je sama premisa sa zamenom identiteta pravljena kao nešto iz čega bi moglo da prositekne upravo nešto u smeru jačeg dramskog sukoba i zamene koja ih generiše, onda je THE STAND IN još i na tom nivou šupalj jer ne uspeva da kapitalizuje svoju premisu.


Sve u svemu, shelf je bio najbolje rešenje za ovaj film ali se nije desio.


No comments:

Post a Comment