Saturday, November 25, 2017

ZABRANJENA LJUBAV

ZABRANJENA LJUBAV Momčila Preradovića je amaterski celovečernji horor film koji je pre nekoliko godina bio redovan deo programa Festivala sropskog filma fantastike. Nisam ga gledao ranije ali evo sada je došao na red.

Ovaj film svakako nije imao mogućnost za njeki veliki crossover, proboj iz nekog mikrobudžetnog konteksta u neki tipičan mejnstrim, naročito ne onog vremena. Međutim, danas kada postoji selekcija Microwave na FESTu, u njoj bih ipak relativno lako mogao da ga zamislim na primer. Doduše, on opet ne bi toj selekciji dao smisao kao što joj je pre nekoliko godina dala OTVORENA Momira Miloševića, a to je film koji je imao kapaciteta za crossover, no svakako da ni po čemu nije gori od proseka koji se u njoj prikazuje.

Preradovićev film najveće probleme ima u domenu glumačjke podele u kojoj verovatno daleko najslabiji nastup ima Sonja Savić kojoj je ovo jedna od poslednjih filmskih uloga na filmu. Glumački dometi ostatka podele koju čine amateri i neafirmisani glumci je različit, povremeno goofy, povremeno sasvim podnošljiv.

Paradoksalno, najjači adut filma jeste upravo ritam i vođenje priče. Uz sve nedostatke koji su mahom površinski, ono što se Preradoviću ne može osporiti jeste da je ispričao priču od početka do kraja u jednoj prihvatljivoj strukturi i podnošljivom ritmu. Ono što ZABRANJENU LJUBAV može činiti odbojnom "običnom gledaocu" jesu pojedini glumci ili tehnička realizacija, ali sve fundamentalne pripovedačke odluke sa mahom na mestu.

Ako se posmatra u svom produkcionom kontekstu, ZABRANJENA LJUBAV je zapravo prilično uspešan no-budget debi, snimljen u kinematografiji u kojoj nažalost još uvek nije bitno ono šta si snimio kako bi se u njoj napredovalo. Tako ni ovaj film na kraju zapravo nije pomogao Preradoviću.

4 comments:

  1. ZELIM DA SE ZAHVALIM ZENI DAMI I KRALJICI KOJA MI POMOGLA DA VRATIM MUZA I PORODICU SVUGDE SAM TRAZILA SPAS ALI NIKO MI NIJE POMOGAO SVE DOK KUMA MI NIJE PREPORUCILA GOSPODJU RENATU..EVO BROJA AKOM NEKOM TREBA +385/923813830 VIBER WCP

    ReplyDelete
  2. Ovim putem zelim da se zahvalim zeni dami i kraljici koja mi uspesno vratila porodicu evo broja sada sam veoma srecna i zadovoljna zena vratila mi volju za zivot njen broj viber wcp +381616418057

    ReplyDelete
  3. Zahvalna sam gospodji ,Almini jer mi je pomogla da ponovo zivim ,i da sam srecna sa svojom porodicom i decom.Slobodno nazovite na broj:+381611567923 viber wcap

    ReplyDelete
  4. Vidoviti Djordje
    Uspešno skidam:Sva proklestva,Crnu Magiju,Sihir,sve uroka i ostale probleme u ljubavi.Spajam sastavljene.Javi te se na broj:Wacp,Viber;+381611567966.

    ReplyDelete