Saturday, February 28, 2004

GEGEN DIE WAND/MONSTER/IN AMERICA

Danas sam video tri filma.

GEGEN DIE WAND by Fatih Akin

Podnosljiva turko-germanijana iz relativno bogate filmografije pravljene za Turke po Nemackoj. Medjutim, cuvajte se povoljnigh komentara na film u medijima. Akin je nekoliko filmova ranije snimio film u kome se pojavljuju i nemacki Srbi, a u jednom kasnijem mu je igrala Branka Katic, i on dolazi u Beograd, iako je berlinski pobednik. Dakle, naklonost beogradske javnosti je na njegovoj strani. Nazalost, kvalitet bas i nije, premda film relativno prijatno iznenadjuje.

MONSTER by Patty Jenkins

MONSTER me je razocarao. Naprosto, ne vidim why bother ili jos bolje what is all the fuss? Rec je o rutinskom filmu koji samo izvesnim holivudskim jezickim standardom odskace od neceg sto bi bio TV film. Christina Ricci je super a Charlize ne uspeva da prevazidje trud koji je ulozila. Njen trud se vidi ali se ne vidi lik...

IN AMERICA by Jim Sheridan

Prilican sam fan Jim Sheridana. Iako sam uveren da je Neil Jordan bolji reditelj, kada se film bavi irskim problemima, vise verujem Sheridanu. IN AMERICA je njegov najlicniji, konceptualno, iako ne i konkretno autobiografski film. Naprosto rec je o filmu koji je on morao da izbaci iz svog organizma. Mozda Sheridanova psihoanaliza nije zanimljiva kao De Palmina, ali se ovaj pokusaj mora postovati.

No comments:

Post a Comment