Wednesday, September 4, 2019

IL CAMPIONE

IL CAMPIONE Leonarda D’Agostinija je sportska melodrama o mladom fudbaleru Rome koji ulazi u psihičku krizu pod pritisom slave, oca i prijatelja koji parazitiraju na njemu, i opšteg pritiska koji nosi život profesionalnog sportiste. Klub odlućuje da mu angažuje tutora i taj posao dobija jedan nastavnik.

Uprkos tome što su potpuno različiti, na kraju ova dva junaka uspevaju da pronađu zajednički jezik i pomognu jedan drugom.

IL CAMPIONE je film koji govori o površnom mladom ćoveku kog su glamur i pogrešni ljudi uzeli pod svoje. Međutim, ti likovi su tako površno prikazani a D’Agostini je toliko inspirisan glamurom kojim je okružen glavni junak da na kraju možemo reći da film pati od istih problema kao i junak o kome govori.

IL CAMPIONE je bio zamišljen kao neki mekani GOOD WILL HUNTING smešten u svet fudbala i snimljen sa evidentnom podrškom AS Roma i njenih sponzora. Međutim, na kraju taj šareniš iako ne nudi zadovoljavajuće delo uspeva da bude prijatan za gledanje, pre svega zahvaljujući solidnim personality actorima i produkcionom dizajnu.

Roma, odnosno njeni navijači tematizovani su u starom, kultnom, italijanskom filmu ULTRA. IL CAMPIONE je za Romu ono što je bio serjal GOAL za Newcastle i Real, pozicioniranje brenda u pozadini priče o borbi mladog igrača. Mađutim, ovaj film upadljivo ne nudi kameo role igrača što je vrlo interesantno.

IL CAMPIONE keo i značajan deo italijanske komercijalne produkcije poslednjih godina deluje kao da može imati budućnost na malim ekranima, namenjen pre svega mlađoj publici. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment