Thursday, September 27, 2012

RESIDENT EVIL: DAMNATION

Pogledao sam RESIDENT EVIL: DAMNATION Makoto Kamiye. Ovaj DTV animirani nastavak RESIDENT EVILa donosi jednu impresivnu polovinu, i jednu vrlo neobičnu polovinu. Neobična polovina je uvodni deo priče - smešten u istočnoevropsku državu, republiku koja se osamostalila od SSSRa, uprkos tome što je reč o animiranom filmu, po lokacijama i odnosu porema ambijentima i akciji izgleda kao vrlo vešto i snalažljivo realizovan DTV film. Potpuno je bizarno da neko krene da radi ANIMIRANI film koji se dešava na nekim opskurnim istočnoevropskim lokacijama, umesto da ga smesti gde god hoće, na neku preskupu lokaciju, futuristički grad i sl. Međutim, u drugoj polovini, Kamiya donosi neverovatnu akciju koja u pojedinim momentima zaista deluje inventivno i u svakom pogledu nesvakidašnje.

Kamiyino insistiranje na tome da snima animirani film u kome se junaci u priličnoj meri ponašaju kao da su u igranom filmu, i to u DTV igranom filmu u kome se dosta priča, dovodi do toga da se veliki akcenat stavi na ono što se najslabije radi u ovoj vrsti CGI filma a to su lica junaka, sinhronizacija usana, dijalozi. Međutim, recimo tuče su vrlo dinamične, čak i bolje nego da je Kamiya sve radio kao "crtać" i podsećaju dosta na Borna, samo pojačanog animacijom, naravno.

Završnica donosi izvanrednu akciju, i odličnu atmosferu. DAMNATION je uspeo da očuva visok nivo koji je postavljen u DEGENERATIONu i nadam se da ća ova vrsta animacije ostati rentabilna aktivnost za Capcom i Sony.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment